Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

Novel Pengantin Satu Malam. Penulis Sophilea

 

Novel Pengantin Satu Malam. Penulis Sophilea

Siapa dah baca novel Pengantin Satu Malam? Dengar-dengar ini antara novel yang tengah melonjak naik. Bila saya tengok di Shopee, novel ini antara paling banyak terjual di kedai masing-masing. Harga pun mestilah ada pelbagai. Ada penjual yang beri harga pasaran dan ada juga penjual yang main harga. Kalau rajin menyelam di Shopee, Insyallah akan jumpa. 

Saya baru baca sinopsis tau. Dah dapat rasa perasaan sakit hati tu. Mentang-mentang Zulaikha tengah susah. Si Zahred ni suka-suka dia je ambil kesempatan. 

Sinopsis. 

ZAHRED HADRI yang membenci wanita dan ZULAIKHA NASREEN yang terdesak…
 
Zahred ketawa sinis.

“Tolak? Berapa? Seribu sebulan? Kemudian sehingga seratus bulan. Seratus bulan baru selesai? Berapa lama tu? Lapan tahun tiga bulan. Apa awak yakin selama itu awak akan terus bekerja di sini?” Sinis suara Zahred bertanya.

Zulaikha yang masih berdiri sedikit menggeletar. Dia harus kuat. Dia kena cuba dapatkan. Ini saja jalan yang dia ada.

“Saya janji tuan, atau tuan boleh potong lima puluh peratus daripada gaji saya setiap bulan. Saya akan cuba langsaikan secepat mungkin.” Dia masih mengharapkan agar Zahred setuju. Ini sahaja jalan yang dia ada dan dia sudah kesuntukan masa.
Zahred diam seketika.

Wajah Zulaikha ditenung lama. Zulaikha serba salah.

“Maaf tuan, tapi saya benar-benar mahu buat pinjaman dari syarikat. Kalau tuan nak saya cagarkan rumah saya pada syarikat pun boleh.” Zulaikha masih berharap agar dalam hati Zahred ada sedikit belas kasihan padanya.

“Saya tak nak rumah awak.”

“Saya tak ada apa-apa lagi nak dicagarkan sebagai ganti pinjaman saya. Tanah di kampung bukan sepenuhnya nama ayah saya. Saya merayu tuan. Izinkan saya buat pinjaman dari syarikat.”
Dia benar-benar mengharap ihsan Zahred.

“A night with me… Dan seratus ribu akan jadi milik awak.”
 
SATU malam yang merubah segalanya…
Antara nyawa si emak dan maruah diri…


BELI DI SINI: BUKU PROJEK

Catat Ulasan

0 Ulasan